Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос към зеленчукови ястияИзмиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука.
Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри.
След това минаваме сместа...
02 Дек.
Пикантна подправка към месо на грилПродуктите се разбъркват много добре.
Идеална пикантна подправка към месо на грил....
27 Януари
Съществува ли алергия към алкохола?От дълго време съществуват дебати относно въпроса дали съществува алергия към алкохолните напитки. Масовото мнение на лекари, химици и специалисти в сферата на алкохолните напитки, е че етиловият спирт, който е в основата...
06 Юни
Съществува ли алергия към шоколада?Шоколадът, макар и да е най-популярното сладко изкушение, е включен в списъка на продуктите, които насърчават отделянето на хистамин в тялото ни. Следователно този любим десерт може да бъде трудно усвоим за хора с хистаминова...
13 Май
Какво е ДМС към заплата?ДМС означава допълнително материално стимулиране. Ако вашият работодател определи Коледен или Великденски бонус към месечната ви заплата, той се плаща за един от двата празника и е за точно определен месец.
Ако ви...
10 Дек.
Как се свързва хладилник към водата?Ако поставите новия си хладилник близо до мястото, което е заемал старият ви, и започнете да свързвате всички кабели, за да можете да поставите храната, която сте извадили от стария си хладилник, в новия, е вероятно да се...
04 Април
Отношението към парите показва и отношението към мъжетеСпециалисти по поведенческа психология казват, че отношението към парите на една жена може ясно да ви покаже как тя гледа на мъжете, както и кои са силните и слаби страни в нрава ѝ.
Прекалено щедрата жена – ако една жена...
05 Юни
Алергия към животниИмунната система на човек е съставена от специализирани органи и клетки, които отделят антитела. Тези антитела имат функцията да се свързват с антигените, които поразяват организма и по този начин подпомагат тяхното премахване...
15 Септ.
Непоносимост към хистаминХистаминът е биогенен амин, съдържащ се при хората, животните, растенията, бактериите, както и в редица хранителни продукти. В човешкия организъм хистаминът основно играе роля на вещество-посредник. Той участва в защитната...
23 Дек.
Непоносимост към фруктозаХранителната непоносимост към фруктоза се нарича още фруктозна малабсорбция или иначе казано непоносимост към плодовата захар. Много хора смятат, че хранителната непоносимост означава алергия, но това не е така.
Често...
25 Юли
Алергия към цитрусиЧовек с цитрусова алергия изпитва алергична реакция, когато влезе в контакт с плодове като портокали, лимони и лайм. Въпреки че тази алергия е необичайна, реакциите могат да предизвикат тежки симптоми.
Симптоми при алергия...
19 Април
Алергия към йодАлергията към йод е заболяване с имунологичен характер, като човек дълго време дори може да не подозира, че го има. Непоносимостта към този микроелемент се състои в това, че се получават промени в биохимичните реакции в организма...
09 Дек.
Алергия към шоколадАлергията към шоколад е една от най-известните видове хранителни алергии. Вярно ли е, че шоколадът е алерген? В действителност, той съдържа голям брой задължителни дразнители с повишена сенсибилизираща активност (сенсибилизацията...
15 Септ.
Алергия към пеницилинАлергията към пеницилин е реакция на имунната система към антибиотичното лекарство пеницилин. Той се предписва за лечение на различни бактериални инфекции.
Общите признаци и симптоми на алергия към пеницилин включват...
03 Март
Непоносимост към глюкозаСъдържанието на глюкоза в кръвта се обозначава с понятието кръвна захар. Глюкозата представлява главен източник на енергия за тъканите в организма и е важен показател за състоянието на въглехидратната обмяна.
Поддържането...
02 Януари
Алергия към лукАлергията към храна е резултат от грешка на имунната система. При алергичната реакция към храна имунната система реагира на храната, като на опасни вещества за организма.
Всички заем колко полезен е лукът. Но той...
26 Юни
Непоносимост към ЛактозаМлякото и млечните продукти са сред основните храни в менюто на човека от раждането до смъртта. Това е основна човешка храна от незапомнени времена.
Съществува обаче невъзможност да бъде приеман този хранителен продукт...
23 Май
Алергия към орехиАлергията към ядки е една от най-често срещаните реакции към хранителни продукти. Фъстъците се сочат като най-силен алерген, но реакцията към орехови ядки също не е за подценяване. Ето кое е важно да се знае за тази алергия...
21 Септ.
Алергия към ябълкиПолзите от ябълките са безспорни и добре познати на всички. Към многото достойнства на плода е и фактът, че той не се числи към алергените, които са често срещани.
На въпроса има ли алергия към ябълки, отговорът е недвусмислен...
08 Окт.
Пристрастяване към захартаПристрастяването към захарта може да е толкова опасно, колкото и всякакъв друг вид пристрастяване, като алкохола или дрогата.
Захарта не е само в сладките неща, като кексовете, шоколадите и бисквитите. Тя е в наличност...
20 Февр.
Култът към змиятаЗмията е почитана от много народи още от най-древни времена. В Индия змиите понякога влизат в домовете на хората, когато дъждовете затворят дупките им. Индийците не гонят с пръчка змията от дома си, а учтиво я подканят да...
20 Януари
2
Резистентност към инсулинКато основен регулатор на обмяна на веществата, инсулинът участва в процеса на усвояването на глюкозата в организма. Когато се появи резистентност към хормона инсулин, клетките отказват да използват глюкозата пълноценно...
07 Февр.
Непоносимост към аспиринАцетилсалициловата киселина, позната ни вече повече от век под търговското си име аспирин, е истинско фармацевтично чудо - успокоява болката, сваля високата температура, предпазва от инсулт и инфаркт благодарение...
16 Януари
Непоносимост към глюкозаГлюкозата е главният източник на енергия за тъканите в тялото и е изключително важен индикатор за състоянието на въглехидратната обмяна в организма. Съдържанието на глюкоза в кръвта е познато още като кръвна захар...
16 Април
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Грисът има широко приложение в кулинарията. Той се използва за приготвянето на вкусни каши с грис, сосове с грис, запеканки с грис. Грисът е в основата на много рецепти за сладкиши с грис, питки с грис и дори кремове...
12 Окт.