Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Измиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука. Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри. След това минаваме сместа...
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
27 Януари
Продуктите се разбъркват много добре. Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Съществува ли алергия към шоколада?Съществува ли алергия към шоколада?
13 Май
1
Шоколадът, макар и да е най-популярното сладко изкушение, е включен в списъка на продуктите, които насърчават отделянето на хистамин в тялото ни. Следователно този любим десерт може да бъде трудно усвоим за хора с хистаминова...
Съществува ли алергия към алкохола?Съществува ли алергия към алкохола?
06 Юни
От дълго време съществуват дебати относно въпроса дали съществува алергия към алкохолните напитки. Масовото мнение на лекари, химици и специалисти в сферата на алкохолните напитки, е че етиловият спирт, който е в основата...
Как се свързва хладилник към водата?Как се свързва хладилник към водата?
04 Април
Ако поставите новия си хладилник близо до мястото, което е заемал старият ви, и започнете да свързвате всички кабели, за да можете да поставите храната, която сте извадили от стария си хладилник, в новия, е вероятно да се...
Алергия към ябълкиАлергия към ябълки
08 Окт.
Ползите от ябълките са безспорни и добре познати на всички. Към многото достойнства на плода е и фактът, че той не се числи към алергените, които са често срещани. На въпроса има ли алергия към ябълки, отговорът е недвусмислен...
Непоносимост към ЛактозаНепоносимост към Лактоза
23 Май
Млякото и млечните продукти са сред основните храни в менюто на човека от раждането до смъртта. Това е основна човешка храна от незапомнени времена. Съществува обаче невъзможност да бъде приеман този хранителен продукт...
Алергия към лукАлергия към лук
26 Юни
Алергията към храна е резултат от грешка на имунната система. При алергичната реакция към храна имунната система реагира на храната, като на опасни вещества за организма. Всички заем колко полезен е лукът. Но той...
Пристрастяване към захартаПристрастяване към захарта
20 Февр.
Пристрастяването към захарта може да е толкова опасно, колкото и всякакъв друг вид пристрастяване, като алкохола или дрогата. Захарта не е само в сладките неща, като кексовете, шоколадите и бисквитите. Тя е в наличност...
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Какво е съотношението вода към грис при готвене?
12 Окт.
Грисът има широко приложение в кулинарията. Той се използва за приготвянето на вкусни каши с грис, сосове с грис, запеканки с грис. Грисът е в основата на много рецепти за сладкиши с грис, питки с грис и дори кремове...
Алергия към фъстъчено маслоАлергия към фъстъчено масло
01 Септ.
Съществуват около 70 храни, които могат да причинят хранителни алергии, но 8 от тях обхващат 90 процента от всички познати хранителни алергии. Това са яйца, морски дарове, зърнени храни, риба, соя, мляко и фъстъци. Сред...
С любов към сиренетоС любов към сиренето
13 Януари
Ако някой човек бъде принуден да избере само един от основните източници на белтъчини (месо, риба, яйца и сирене), като че ли най-разумният избор ще е сиренето. Вкусът и текстурата на различните видове сирене са неизмеримо...
Алергии към пилешко месоАлергии към пилешко месо
02 Януари
Алергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо. Какво...
Алергия към пчелни продуктиАлергия към пчелни продукти
25 Окт.
Медът е естествен подсладител, произведен от пчели, използвайки нектар от цъфтящи растения. Макар и предимно от захар, медът съдържа също аминокиселини, витамини и антиоксиданти. Тези съставки правят меда естествено лечебно...
Алергия към дървесни ядкиАлергия към дървесни ядки
18 Юли
Алергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други. Много малък процент от населението...
За алергията към фъстъциЗа алергията към фъстъци
27 Юни
Според някои статистики всяко трето дете и всеки четвърти възрастен страдат от алергия. Фъстъците са едни от най-разпространените алергени. Алергична реакция може да се получи след консумация на фъстъци, докосване...
Стъпки към идеалното свинско печеноСтъпки към идеалното свинско печено
30 Ноем.
1
Свинското печено е ястие, подходящо за посрещане на роднини и гости. То е лесно и бързо за приготвяне. Перфектното свинско печено изкусява с хрупкава коричка и се поднася със сос от гъби и вино. Едно от най-важните...
Космическо уиски лети към ЗемятаКосмическо уиски лети към Земята
04 Септ.
Шотландско уиски, пуснато в Космоса преди три години, ще се върне обратно на Земята след броени дни, за да разберат учените как му влияят условията за ниска гравитация. Алкохолната фабрика Ардбег, която е производител...
Ябълките са ключът към дълголетиетоЯбълките са ключът към дълголетието
24 Дек.
Поговорката "Една ябълка на ден държи доктора далече от мен" е много стара. Въпреки това важи с пълна сила и днес. Наскоро проведено британско изследване установи, че плодът е почти толкова ефикасен, колкото и хапчетата-...
Маринатите - ключът към вкусното ястиеМаринатите - ключът към вкусното ястие
19 Юли
Безспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни, след като се сготвят. Преди всичко късчетата са по-крехки, освен това, благодарение на всички подправки, които сме използвали, стават и доста по-ароматни...
Шест стъпки към здравословния животШест стъпки към здравословния живот
23 Февр.
1
Здравето е най-ценното, което притежаваме, но за съжаление започваме да се замисляме над това, едва когато го изгубим. Причината може да бъде безобидна настинка, но би могла да е и много по-сериозна. За да не достигаме...
Подходяща гарнитура към дивечовите месаПодходяща гарнитура към дивечовите меса
21 Окт.
Съпругите на ловджиите са истински факири в кухнята, които са наясно с всички тънкости по приготвянето на вкусно дивечово месо. При тях отдалеч се усеща апетитният аромат на всякакво дивечово месо, защото за тях няма тайни...
Магнезий: Ключ към доброто здраве!Магнезий: Ключ към доброто здраве!
24 Юни
Магнезият е изключително важен за здравето. Той е четвъртият най-разпространен минерал в тялото. Около 50% от общото ниво на магнезий се намира в костите, а останалата част е в клетки, тъкани и органи. Само 1% от магнезия...
Хранителни проблеми: Непоносимост към млякотоХранителни проблеми: Непоносимост към млякото
17 Януари
1
Млякото безспорно е сред най-важните хранителни продукти, тъй като има изключително ценна хранителна стойност, както и голямо количество витамини, минерални соли, аминокиселини и др. В същото време обаче трябва...
Симптомите на алергия към шоколадСимптомите на алергия към шоколад
08 Септ.
Шоколадът е съставка, която се използва за направата на редица популярни десерти, както и за някои солени ястия. За повечето хора шоколадът е сладко изкушение, но има и такива, които страдат от чувствителност или алергия...