Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос към зеленчукови ястияИзмиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука.
Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри.
След това минаваме сместа...
02 Дек.
Пикантна подправка към месо на грилПродуктите се разбъркват много добре.
Идеална пикантна подправка към месо на грил....
27 Януари
Съществува ли алергия към шоколада?Шоколадът, макар и да е най-популярното сладко изкушение, е включен в списъка на продуктите, които насърчават отделянето на хистамин в тялото ни. Следователно този любим десерт може да бъде трудно усвоим за хора с хистаминова...
13 Май
1
Съществува ли алергия към алкохола?От дълго време съществуват дебати относно въпроса дали съществува алергия към алкохолните напитки. Масовото мнение на лекари, химици и специалисти в сферата на алкохолните напитки, е че етиловият спирт, който е в основата...
06 Юни
Как се свързва хладилник към водата?Ако поставите новия си хладилник близо до мястото, което е заемал старият ви, и започнете да свързвате всички кабели, за да можете да поставите храната, която сте извадили от стария си хладилник, в новия, е вероятно да се...
04 Април
Алергия към ябълкиПолзите от ябълките са безспорни и добре познати на всички. Към многото достойнства на плода е и фактът, че той не се числи към алергените, които са често срещани.
На въпроса има ли алергия към ябълки, отговорът е недвусмислен...
08 Окт.
Непоносимост към ЛактозаМлякото и млечните продукти са сред основните храни в менюто на човека от раждането до смъртта. Това е основна човешка храна от незапомнени времена.
Съществува обаче невъзможност да бъде приеман този хранителен продукт...
23 Май
Алергия към лукАлергията към храна е резултат от грешка на имунната система. При алергичната реакция към храна имунната система реагира на храната, като на опасни вещества за организма.
Всички заем колко полезен е лукът. Но той...
26 Юни
Пристрастяване към захартаПристрастяването към захарта може да е толкова опасно, колкото и всякакъв друг вид пристрастяване, като алкохола или дрогата.
Захарта не е само в сладките неща, като кексовете, шоколадите и бисквитите. Тя е в наличност...
20 Февр.
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Грисът има широко приложение в кулинарията. Той се използва за приготвянето на вкусни каши с грис, сосове с грис, запеканки с грис. Грисът е в основата на много рецепти за сладкиши с грис, питки с грис и дори кремове...
12 Окт.
Алергия към фъстъчено маслоСъществуват около 70 храни, които могат да причинят хранителни алергии, но 8 от тях обхващат 90 процента от всички познати хранителни алергии. Това са яйца, морски дарове, зърнени храни, риба, соя, мляко и фъстъци. Сред...
01 Септ.
С любов към сиренетоАко някой човек бъде принуден да избере само един от основните източници на белтъчини (месо, риба, яйца и сирене), като че ли най-разумният избор ще е сиренето. Вкусът и текстурата на различните видове сирене са неизмеримо...
13 Януари
Алергии към пилешко месоАлергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо.
Какво...
02 Януари
Алергия към пчелни продуктиМедът е естествен подсладител, произведен от пчели, използвайки нектар от цъфтящи растения. Макар и предимно от захар, медът съдържа също аминокиселини, витамини и антиоксиданти. Тези съставки правят меда естествено лечебно...
25 Окт.
Алергия към дървесни ядкиАлергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други.
Много малък процент от населението...
18 Юли
За алергията към фъстъциСпоред някои статистики всяко трето дете и всеки четвърти възрастен страдат от алергия. Фъстъците са едни от най-разпространените алергени.
Алергична реакция може да се получи след консумация на фъстъци, докосване...
27 Юни
Стъпки към идеалното свинско печеноСвинското печено е ястие, подходящо за посрещане на роднини и гости. То е лесно и бързо за приготвяне. Перфектното свинско печено изкусява с хрупкава коричка и се поднася със сос от гъби и вино.
Едно от най-важните...
30 Ноем.
1
Космическо уиски лети към ЗемятаШотландско уиски, пуснато в Космоса преди три години, ще се върне обратно на Земята след броени дни, за да разберат учените как му влияят условията за ниска гравитация.
Алкохолната фабрика Ардбег, която е производител...
04 Септ.
Ябълките са ключът към дълголетиетоПоговорката "Една ябълка на ден държи доктора далече от мен" е много стара. Въпреки това важи с пълна сила и днес. Наскоро проведено британско изследване установи, че плодът е почти толкова ефикасен, колкото и хапчетата-...
24 Дек.
Маринатите - ключът към вкусното ястиеБезспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни, след като се сготвят.
Преди всичко късчетата са по-крехки, освен това, благодарение на всички подправки, които сме използвали, стават и доста по-ароматни...
19 Юли
Шест стъпки към здравословния животЗдравето е най-ценното, което притежаваме, но за съжаление започваме да се замисляме над това, едва когато го изгубим. Причината може да бъде безобидна настинка, но би могла да е и много по-сериозна.
За да не достигаме...
23 Февр.
1
Подходяща гарнитура към дивечовите месаСъпругите на ловджиите са истински факири в кухнята, които са наясно с всички тънкости по приготвянето на вкусно дивечово месо. При тях отдалеч се усеща апетитният аромат на всякакво дивечово месо, защото за тях няма тайни...
21 Окт.
Магнезий: Ключ към доброто здраве!Магнезият е изключително важен за здравето. Той е четвъртият най-разпространен минерал в тялото. Около 50% от общото ниво на магнезий се намира в костите, а останалата част е в клетки, тъкани и органи. Само 1% от магнезия...
24 Юни
Хранителни проблеми: Непоносимост към млякотоМлякото безспорно е сред най-важните хранителни продукти, тъй като има изключително ценна хранителна стойност, както и голямо количество витамини, минерални соли, аминокиселини и др. В същото време обаче трябва...
17 Януари
1
Симптомите на алергия към шоколадШоколадът е съставка, която се използва за направата на редица популярни десерти, както и за някои солени ястия. За повечето хора шоколадът е сладко изкушение, но има и такива, които страдат от чувствителност или алергия...
08 Септ.